Fotos des de la Segarra Pictures from 'La Segarra'

Fotoblog des de la Segarra per arreu del món Photoblog from 'La Segarra' for the world

12 de gener del 2008

Castell de les Sitges

castell de les Sitges

Enmig del camp del terme de Torrefeta i Florejacs i a pocs metres de la carretera, l'accés és molt senzill, s'alça aquesta majestuosa mole, visible des de gran distància donada el seu estratègic emplaçament. El castell de planta lleugerament rectangular s'aixeca majestuós sabedor dels seus inexpugnables façanes ensenyant la seva esvelta torre d'homenatge des del centre del castell. És sens dubte uns dels castells més bells que es conserven envoltat per perfilades merlets que semblen convidar al viatger que s'aproximi fins ell. Documentat en 1116 a través del testament atorgat per Pere Ponç al seu fill Arnau.

Durant el transcurs del segle XIII estava en possessió de la família Alemany de Cervelló, el qual ho va deixar en testament a la seva filla Sibil.la el 1304, la qual casaria més tard amb Ponç de Ribelles. Posteriorment aniria variant de propietaris segons segueix: Ramón Guillem de Josa en 1445, els Cortit en 1571, els Bartomeu en 1574, els Agullo en 1613, els Ribera en 1625. Els marquesos de Gironella ho van ser entre els segles XVIII i XIX. A l'altura de la planta noble i en un dels laterals del castell s'obren dues finestres d'arcs apuntats que van ser tallades juntament amb altres finestres de forma quadrada en el segle XVI. La seva sòlida porta de mig punt amb àmplies dovelles apareix sobre una petita escala i enfront d'ell una àmplia i cuidada esplanada. Aquesta escala que és la seva única entrada està situada a uns dos metres d'altura de la rasant del terreny, si bé amb posteritat es va fer construir l'escala. Sembla que en principi es va aixecar solament la torre quadrada i un segle més tard es va amurallar tal com s'observa en l'actualitat. La capella ocupa una sola nau conservant-se en bastant bon estat. Té un absis semicircular i un campanar que encara que sencer està mancat de les campanes.

Font: http://castellscatalunya.iespana.es/lessitges.htm

Més fotos d'aquest castell en:

In the middle of meadows between Torrefeta and Florejacs municipality, close to the road, this magnificient castle stands out. Visible from a great distance due to its strategical position.

The Sitges Castle has a slightly rectangular shape and a tower in the middle. That's one of the most beatiful castles.

Reference: http://castellscatalunya.iespana.es/lessitges.htm

More pictures of this castle in:

1 comentari:

Giliet de Florejacs ha dit...

Ja és visitable aquest castell. No us el podeu perdre!